ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ! Ο κήπος της Brenda στη Νότια Καρολίνα

Οι σημερινές φωτογραφίες προέρχονται από την Brenda Parent στο Mount Pleasant της Νότιας Καρολίνας. Η Μπρέντα λέει, «Η γιαγιά μου είχε μια φάρμα στη Βόρεια Καρολίνα όπου περνούσα μερικές εβδομάδες κάθε καλοκαίρι χωρίς τηλεόραση και ο πατέρας μου είχε πάντα έναν μεγάλο λαχανόκηπο. Μεγαλώνοντας, θα προτιμούσα να είμαι εκεί έξω μαζί του παρά μέσα με τη μαμά μου να καθαρίζει ή να πλένει πιάτα.† Γι’ αυτό ήταν η μεγαλύτερη αδερφή μου.

«Έσπασα τον λαιμό μου σε ένα τροχαίο ατύχημα σε έναν παγωμένο δρόμο στο Νιου Χάμσαϊρ ενώ πήγαινα να δουλέψω ως ελεγκτής τράπεζας στις 13 Δεκεμβρίου 1983. Μου είπαν ότι δεν θα γίνω ποτέ ξανά ανεξάρτητος. Σίγουρα μια εμπειρία που αλλάζει τη ζωή για έναν 22χρονο. Πέρασα περίπου 5 χρόνια μέσα και έξω από τη θεραπεία μέχρι που συνειδητοποίησα ότι αν έφτιαχνα πια τους ώμους μου, δεν θα υπήρχαν ρούχα που να μου ταίριαζαν. Έγινα πολύ ανεξάρτητη και το 1987 απέκτησα τον γιο μου. Μετακόμισα στη Νότια Καρολίνα το 1990. Ασχολήθηκα με κάποια άλλα ζητήματα της πραγματικής ζωής –θάνατο, διαζύγιο κ.λπ.– μέχρι που γνώρισα τον Κέβιν, τον σύζυγό μου, το 1997.

Εργάστηκα ως σύμβουλος σε προσβάσιμα μέσα μαζικής μεταφοράς και είχα πάει στο Ντένβερ για ένα ταξίδι. Όταν γύρισα σπίτι ο σύζυγός μου είχε φυτέψει μερικές μαμάδες γύρω από ένα σκυλόξυλο που ήταν στον ήλιο! είχα κολλήσει. Ο κήπος μεγάλωσε, το σκυλόξυλο τελικά αφαιρέθηκε και καθώς γερνούσαμε προσθέσαμε περισσότερους ανθισμένους θάμνους και επανασχεδιάσαμε πλήρως την αυλή. Είχα καταφέρει να φτάσω στην αυλή μου μόνο μερικές φορές επειδή ήταν δύσκολο να σπρώξω μέσα από το γρασίδι και κατέβαινε προς το έλος. Προσλάβαμε έναν αρχιτέκτονα τοπίου για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων διαβάθμισης και διάβρωσης και να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός διαδρόμου εντελώς γύρω από την αυλή.

«Βρέθηκα να ασχολούμαι με όλα αυτά, και κυρίως με το σχέδιο. Έπρεπε να λειτουργήσει για μένα. Η κλίση και ο βαθμός είναι κρίσιμες για κάποιον που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι και που περνά πολύ χρόνο στον κήπο του. Ήθελα πολύ λίγο γκαζόν και δεν ήθελα τα ίδια παλιά, βαρετά φυτά που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι. Η λίστα μου με τα “μου αρέσει” και “δεν μου αρέσει” ήταν πολύ συγκεκριμένη. Η επαρκής απόσταση των φυτών ήταν πολύ σημαντική για μένα να κυκλοφορώ. Είμαι κάτοχος κάθε εργαλείου μεγάλης εμβέλειας που κατασκευάζεται – ούτως ή άλλως πολύ. Θα ήθελα ακόμα να προσθέσω μερικά επιπλέον† ελικοειδή μονοπάτια με πέτρα σημαίας σε αρκετά κοντινή απόσταση κάποια μέρα, αλλά ως επί το πλείστον, μπορώ να φτάσω εκεί που πρέπει να πάω. Είμαι καλός και στο να δείχνω!

«Μετά από 20 χρόνια εργασίας ως σύμβουλος σχεδόν σε κάθε θέμα που αφορά την προσβασιμότητα, αποφάσισα να επικεντρώσω τις προσπάθειές μου στο πάθος μου. Μόλις τον περασμένο χρόνο πέρασα και πέρασα το πρόγραμμα Master Gardener της πολιτείας μας. Η προσβασιμότητα σε εξωτερικούς χώρους, κήπους γενικότερα (δημόσιους και ιδιωτικούς), έχει γίνει πλέον το επίκεντρό μου. Ξεκίνησα κι εγώ ένα blog, γιατί νομίζω ότι έχω κάτι να πω για το οποίο μπορεί να ενδιαφέρονται άλλοι κηπουροί. Αυτό είναι το κομμάτι της πρόσβασης που μου αρέσει πολύ. Γνωρίζω τους κανονισμούς, αλλά είναι απλώς ελάχιστες απαιτήσεις. Τους ξεπερνάω με τις προτάσεις μου.

«Το επόμενο βήμα μου είναι να επιδιώξω ένα Πιστοποιητικό Μάστερ στη Θεραπεία Οπωροκηπευτικών και να προσφέρω εθελοντικά ένα πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο. Υπάρχουν πάντα περισσότερα να μάθουν. Καθώς ο πληθυσμός μας γερνά, μοιράζονται τα ίδια θέματα με τα οποία ασχολούμαι τα τελευταία 28 χρόνια. Όταν βλέπω έναν υπαίθριο χώρο, ρωτάω “πώς μπορούν όλοι να το απολαύσουν αυτό;” Για μένα, στον κήπο του σπιτιού μου, ήταν τρόπος ζωής. Ποιοτικές στιγμές με την οικογένεια και ήσυχη μοναξιά μετά από μια αγχωτική μέρα.”

Ουάου, Μπρέντα. Είσαι έμπνευση. Σας ευχαριστούμε πολύ που μοιραστήκατε την ιστορία σας και τον κήπο σας μαζί μας!†

***Επισκεφτείτε το blog της Brenda ΕΔΩ!***

Θέλετε να παρουσιάσουμε τον κήπο ΣΑΣ στη Φωτογραφία Κήπου της Ημέρας; ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ! Θέλετε να βλέπετε κάθε ανάρτηση που έχει δημοσιευτεί ποτέ; ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ! **Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα GPOD Pinterest, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αναρτήσεις σε κατηγορίες…διασκεδαστική! ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!**

Υπέροχα φυτά: Εποχικά αστέρια του φθινοπώρου

 

Αν πιστεύετε ότι η κηπουρική του φθινοπώρου περιορίζεται σε δοχεία με μαμάδες και αστέρες, ξανασκεφτείτε το. Υπάρχουν πολλά άλλα φυτά που δεν τους αρέσει να αναδεικνύουν τα χρώματά τους μέχρι να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη τα δέντρα, τους θάμνους και τα διακοσμητικά χόρτα που προσφέρουν εντυπωσιακή εμφάνιση φυλλώματος κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών.

Έχουμε πολλές πληροφορίες για τις φθινοπωρινές φυτεύσεις στον ιστότοπό μας, αλλά θέλαμε να παρουσιάσουμε μερικά από τα αγαπημένα μας φθινοπωρινά φυτά εδώ. Ορισμένες από αυτές είναι ενδιαφέρουσες ποικιλίες κλασικών φθινοπωρινών, ενώ άλλες είναι αστέρες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πριν. Όλα θα κάνουν τον φθινοπωρινό κήπο σας από θαμπό σε εκθαμβωτικό.

Αν ψάχνετε για περισσότερες πληροφορίες για κάποιο από αυτά τα φυτά, κάντε κλικ στο αρχικό άρθρο ή συλλογή στην οποία εμφανίστηκε το φυτό.

Αρκάνσας bluestar

 

Όνομα: Amsonia hubrichtii

Ζώνες: 5ñ8

Αυτό το φυτό φαίνεται υπέροχο την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά η πραγματική εμφάνιση ξεκινά το φθινόπωρο όταν μεταμορφώνεται σε μια ηλεκτρική κίτρινη μάζα.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Let’s Argue About Plants , Επεισόδιο 13: Fall Color Favorites

Ιαπωνική ανεμώνη «Prinz Heinrich».

Όνομα: Anemone hupehensis var. japonica †ëPrinz Heinrichí, συν. «Πρίγκιπας Ερρίκος».

Ζώνες: 5ñ8

Η «Prinz Heinrichí» είναι μια από τις πιο μακροχρόνιες ανθισμένες ποικιλίες ιαπωνικής ανεμώνης, προσφέροντας δύο μήνες άνθησης από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Εμφανίστηκε αρχικά στη συλλογή † Regional Picks Collection: Unusual Autumn Stars (Southern Plains)

Καλοκαιρινή γεντιανή

 

Όνομα: Gentiana Septemfida

Ζώνες: 4ñ7

Μην αφήσετε το όνομά του να σας ξεγελάσει—το καλοκαίρι η γεντιανή αρχίζει να ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο και θα προσθέσει ένα μπλε χρώμα σε μια θάλασσα από πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο.

Αρχικά εμφανίστηκε στο† Αγαπημένα φυτά του φθινοπώρου

Αμαμήλις

Όνομα: Hamamelis virginiana

Ζώνες: 3ñ8

Το φθινόπωρο, τέσσερα στενά, αραχνιασμένα πέταλα που μοιάζουν με ιμάντες αναδύονται με λαμπερό κίτρινο χρώμα και σε αρωματικές συστάδες που καλύπτουν τα κλαδιά. Η ανθοφορία μπορεί να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο ή το τέλος Δεκεμβρίου.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Autumn Flowering Trees

«Scarlet Belle» φυτό στάμνας

Όνομα: †Sarracenia†◊ ëScarlet Belleí

Ζώνες: 5ñ10

Τα λουλούδια είναι αλλόκοτα, με έντονο καλοκαιρινό χρώμα που γίνεται απίστευτα κόκκινο όταν έρχεται πιο κρύος καιρός. Οι στάμνες θα παραμείνουν όρθιες μέχρι να τις σπάσει το χιόνι.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Late Season Wonders για κάθε περιοχή των ΗΠΑ (νοτιοανατολικά)

«Μπολερό» μαμά κήπου

Όνομα: Χρυσάνθεμο «Μπολερό».

Ζώνες: 5ñ9

Μια εναλλακτική λύση στις τυπικές μαμάδες του φθινοπώρου, αυτά τα φυτά είναι μεγαλύτερα, καλύτερα και πιο ανθεκτικά.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Let’s Argue About Plants, Επεισόδιο 46: Λιγότερο γνωστά Fall Stars

Ντάλια «Crossfield Ebony».

Όνομα: Dahlia†ëCrossfield Ebonyí

Ζώνες: †9ñ11

Οι ντάλιες είναι φανταστικά φυτά για τον κήπο σας και τις φθινοπωρινές συνθέσεις λουλουδιών και το βαθύ κόκκινο του «Crossfield Ebony» είναι ένα κλασικό των πιο δροσερών μηνών.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Fall Is for Flowers

«Gilt Edge» κρίνος φρύνος

Όνομα:† Tricyrtis formosana «Gilt Edge».

Ζώνες: 5ñ8

Οι συστάδες των μικροσκοπικών λουλουδιών σε σχήμα αστεριού που αναδύονται στις αρχές έως τα μέσα του φθινοπώρου κάνουν αυτό το φυλλοβόλο πολυετές να ξεχωρίζει πραγματικά.

Εμφανίστηκε αρχικά στη † Regional Picks Collection: Unusual Autumn Stars (Northwest)

Κλήθρα κανέλας

Όνομα: Clethra acuminata

Ζώνες: 5ñ8

Στις αρχές του καλοκαιριού, εμφανίζονται μακριές, λεπτές ράτσες που αποτελούνται από μικρά λουλούδια από ελεφαντόδοντο και στη συνέχεια δίνουν τη θέση τους σε κάψουλες σπόρων σε σχήμα πιπεριού που ξεπηδούν από τις άκρες των κλαδιών το φθινόπωρο. Περίπου την ίδια στιγμή, τα φύλλα σε σχήμα λόγχης γίνονται ένα λαμπερό χρυσοκίτρινο.

Αρχικά εμφανίστηκε στο Showy Shrubs for Fall

Αμερικάνικο beautyberry

Όνομα: Callicarpa americana

Ζώνες: 5ñ10

Όχι μόνο είναι όμορφες οι συστάδες μωβ μούρων που εμφανίζονται το φθινόπωρο, αλλά τρέφουν επίσης την τοπική άγρια ​​ζωή.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Let’s Argue About Plants , Επεισόδιο 72: Blooms for Fall

«Βόρειος άνεμος» γρασίδι

Όνομα: Panicum virgatum «Βόρειος άνεμος».

Ζώνες: 5ñ9

Φτιάχνονταν διακοσμητικά χόρτα για το φθινόπωρο. Λάμπουν θετικά με τη χαμηλή δύση του φθινοπώρου. Φυτέψτε τα εκεί που πιάνουν το φως του ήλιου που δύει πίσω τους.

Αρχικά εμφανίστηκε στο Caring for Ornamental Grasses το Φθινόπωρο

Δέντρο Φράνκλιν

Όνομα: Franklinia alatamaha

Ζώνες: 6ñ9

Στα τέλη του καλοκαιριού, σχηματίζονται οι μεταξένιοι, στρογγυλοί λευκοί μπουμπούκια και σύντομα ανοίγουν σε άνθη με επίπεδη όψη, πλάτους 4 έως 5 ίντσες με χρυσοκίτρινο κέντρο. Το φθινόπωρο, τα στενά φύλλα γίνονται ένα λαμπρό κόκκινο πυροσβεστικό.

Εμφανίστηκε αρχικά στο Autumn Flowering Trees

 

Περιφερειακές επιλογές: Grass Companions – Βορειοανατολικά

1. Ξύλο κρίνος

Όνομα: Lilium philadelphicum

Ζώνες ανθεκτικότητας USDA: 3 έως 9

Μέγεθος: 18 έως 36 ίντσες ύψος, 9 έως 12 ίντσες πλάτος

Συνθήκες: Πλήρης ήλιος έως μερική σκιά. καλά στραγγιζόμενο έδαφος

Στη Νέα Αγγλία, ο κρίνος του ξύλου βρίσκεται να αναπτύσσεται σε παράκτια λιβάδια σε αμμολεκάνη, όπου τα φωτεινά πορτοκαλί άνθη του είναι ένα εκπληκτικό θέαμα σε μια φυτική κοινότητα που συχνά κυριαρχείται από μικρό γαλάζιο στέλεχος ( Schizachyrium scoparium , Zones 3ñ9). Επειδή το λουλούδι τοποθετείται μεμονωμένα πάνω σε ένα στέλεχος που μπορεί να φτάσει τα 2 πόδια σε ύψος, ο κρίνος του ξύλου μπορεί να λειτουργήσει καλά σε ένα λιβάδι κήπου, με την προϋπόθεση ότι η περιοχή έχει καλή αποστράγγιση και όξινο έδαφος. Ο κρίνος του ξύλου είναι ένα πολύχρωμο φυτό συντροφιάς για ψηλά χόρτα.

2. Κηλιδωτός Joe-Pye Weed

Όνομα: Eutrochium maculatum

Ζώνες: 3 έως 9

Μέγεθος: 4 έως 8 πόδια ύψος, 3 έως 4 πόδια πλάτος

Συνθήκες: Πλήρης ήλιος; υγρό έως υγρό έδαφος

Το στικτό ζιζάνιο Joe-Pye κάνει καλά όταν εμφυτεύεται με ψηλά, χόρτα ζεστής εποχής. Σε αντίθεση με το κοινό γαλακτόχορτο, το στικτό ζιζάνιο Joe-Pye είναι πιο χαρούμενο σε υγρό έδαφος, όπου τα μοβ λουλούδια κουρνιάζουν σε μίσχους ύψους έως 8 πόδια στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού. Επειδή μπορεί να ανεχθεί τα βρεγμένα πόδια και τις περιόδους ξηρού εδάφους, το κηλιδωμένο ζιζάνιο Joe-Pye αποτελεί ιδανικό φυτό με έμφαση για κήπους με βροχή.

3. Κοινό Milkweed

Όνομα: Asclepias syriaca

Ζώνες: 3 έως 9

Μέγεθος : 2 έως 3 πόδια ύψος, 9 έως 18 ίντσες πλάτος

Συνθήκες: Πλήρης ήλιος; ανέχεται μια σειρά από υγρασία του εδάφους

Κάθε κηπουρός πρέπει να συμπεριλάβει λίγο γαλακτόχορτο στα σχέδιά του για να προσελκύσει πεταλούδες μονάρχες και ωφέλιμα έντομα. Το κοινό γαλακτόχορτο είναι εύκολο να αναπτυχθεί και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και μπορεί να προσαρμοστεί σε σχεδόν κάθε τύπο εδάφους, εφόσον υπάρχει επαρκής ηλιακή ακτινοβολία. Είναι ένα τολμηρής υφής, όρθιο πολυετές που φέρει αρωματικά, απαλά μοβ άνθη το καλοκαίρι. Απλώνεται δυναμικά και λειτουργεί καλύτερα με συντρόφους που μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου μπλε στελέχους ( Andropogon gerardii , Zones 4ñ9) και του ινδικού χόρτου ( Sorghastrum nutans , Zones 4ñ9).

4. Running Groundsel

Όνομα: Packera obovata

Ζώνες: 4 έως 9

Μέγεθος: 12 έως 18 ίντσες ύψος, 6 έως 12 ίντσες πλάτος

Συνθήκες: Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά . μέτριο έως υγρό έδαφος

Το Running groundsel είναι ένα πολυετές φυτό που ανθίζει την άνοιξη με έντονα κίτρινα άνθη. Το αειθαλές φύλλωμά του αναδύεται μοβ πριν ξεθωριάσει σε πράσινο, προσφέροντας μια πινελιά χρώματος πολύ νωρίς στη σεζόν. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το running groundsel στέλνει δρομείς που σχηματίζουν νέα φυτά και, με την πάροδο του χρόνου, μεγαλώνει σε ένα πυκνό χαλάκι που χρησιμεύει ως ζωντανό σάπια φύλλα. Αν και προτιμά τον πλήρη ήλιο κατά την ενεργό περίοδο ανάπτυξής του την άνοιξη, μπορεί να ανεχθεί τη σκιά που ρίχνουν τα ψηλότερα χόρτα και τα πολυετή φυτά το καλοκαίρι.

Ο Mark Richardson είναι διευθυντής βοτανικού κήπου στο New England Wild Flower Society’s Garden in the Woods στο Framingham της Μασαχουσέτης.

Επαναφέροντας τα φυτά εσωτερικού χώρου σας στον εσωτερικό χώρο

Η Ημέρα της Εργασίας σηματοδοτεί περισσότερα από το ανεπίσημο τέλος του καλοκαιριού – είναι επίσης η ώρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς φυτών εσωτερικού χώρου και άλλων ευαίσθητων στις καιρικές συνθήκες φυτών σε εσωτερικούς χώρους. Μετά από μερικούς μήνες απορρόφησης της ζέστης και του ήλιου, τα τροπικά φυτά πρέπει να φέρουν μέσα πριν πέσουν οι θερμοκρασίες. Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα σε αυτή τη διαδικασία από το να σύρετε αυτά τα φυτά μέσα, καθώς συχνά σοκάρονται εύκολα από ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία, την υγρασία, το φως και άλλες συνθήκες. Αφιερώστε μερικές εβδομάδες για να τα εγκλιματίσετε στο νέο τους περιβάλλον και θα ανταμειφθείτε με χαρούμενα και υγιή φυτά εσωτερικού χώρου.

Επιλέξτε ποια φυτά να μετακινήσετε

 

Πριν μετακινήσετε οποιοδήποτε φυτό, θα θελήσετε να αξιολογήσετε ποια θα πρέπει να κάνουν τη μετάβαση. Ξεκινήστε με τα αγαπημένα σας φυτά ή τα φυτά στα οποία τείνετε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια του έτους. Στη συνέχεια, στρέψτε την προσοχή σας στα παχύφυτα και στα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου που έχετε βάλει έξω για το καλοκαίρι. Εάν καλλιεργείτε λαχανικά ζεστής εποχής, όπως πιπεριές, φέρτε τα και σε εσωτερικούς χώρους, ώστε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τη συγκομιδή και τους πιο δροσερούς μήνες. Φέρτε μόνο τα πιο υγιεινά φυτά μέσα. Οι πιθανότητες είναι ότι εάν ένα φυτό δυσκολεύεται να ευδοκιμήσει σε εξωτερικούς χώρους, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο νέο του περιβάλλον. Ενώ μπορεί να είστε σε θέση να το γαλουχήσετε ξανά, ίσως είναι καλύτερο να το αφήσετε να φύγει τώρα, ώστε να μπορείτε να κάνετε χώρο για ένα πιο υγιές φυτό.

 

Έλεγχος για παράσιτα

 

Αποτρέψτε τα σφάλματα να δημιουργήσουν κατάστημα στο σπίτι σας και να μολύνουν τα άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, επιθεωρώντας προσεκτικά τα φυτά σας για παράσιτα όπως τα ακάρεα της αράχνης, οι λευκές μύγες, οι αλευρώδεις και οι αφίδες. Φροντίστε να αφαιρέσετε προσεκτικά ό,τι συναντήσετε. Μπορεί να ακούγεται κουραστικό, αλλά λίγη δουλειά εκ των προτέρων θα σας εμποδίσει να αντιμετωπίσετε μια άγρια ​​προσβολή σε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου αργότερα το χειμώνα. Αφού αναζητήσετε και αφαιρέσετε παράσιτα, σύρετε τα φύλλα προς τα κάτω για να βεβαιωθείτε ότι θα απαλλαγείτε από οτιδήποτε μπορεί να έχει κρυφτεί στις γωνίες και τις σχισμές των φυτών σας. Στη συνέχεια, θα θελήσετε να περιποιηθείτε το φυτό σας με έλαιο neem, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στο διαδίκτυο ή στο τοπικό σας κατάστημα κήπου. Το έλαιο neem είναι ένα μη τοξικό φυτοφάρμακο και μυκητοκτόνο που λειτουργεί εξαιρετικά σε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου και στον κήπο.

Κλαδέψτε και αλλάξτε το έδαφος

Εάν τα φυτά σας παρουσίασαν μια έκρηξη ανάπτυξης το καλοκαίρι, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα κλαδέψετε και να τα διαμορφώσετε για να ενθαρρύνετε την υγιή ανάπτυξη στο μέλλον. Θυμηθείτε, είναι απαραίτητο μόνο να κλαδέψετε περίπου το ένα τρίτο των περισσότερων φυτών – οποιοδήποτε άλλο μπορεί να τα βλάψει. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά ή κιτρινισμένα φύλλα. Εάν κλαδεύετε τα φύλλα, μπορεί επίσης να χρειαστεί να κλαδέψετε ίσο μερίδιο των ριζών επίσης. Η επαναφύτευση των φυτών σας και η αλλαγή του εδάφους στα δοχεία τους θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τυχόν ζωύφια που μπορεί να έχουν δημιουργήσει σπίτι εκεί. Επιπλέον, πολλά εδάφη που προορίζονται για φυτά εσωτερικού χώρου περιέχουν λιπάσματα που μπορούν να παρέχουν θρέψη μόνο για σύντομο χρονικό διάστημα, καθιστώντας απαραίτητη την αλλαγή τους κάθε χρόνο περίπου για να αποκομιστούν τα οφέλη τους. Όταν αφαιρείτε τα φυτά από τις γλάστρες τους, προσέξτε να μην καταστρέψετε τις ρίζες τους, ειδικά αν τις βρείτε έχουν γίνει ρίζες. Μόλις αφαιρέσετε το φυτό και το χώμα, καθαρίστε το εσωτερικό κάθε γλάστρας με διάλυμα χλωρίνης 10 τοις εκατό. Εάν το φυτό είναι συνδεδεμένο με τις ρίζες, τραβήξτε προσεκτικά τις ρίζες από τις τρύπες της γλάστρας. Εάν έχετε ήδη κλαδέψει την κορυφή του φυτού, ίσως μπορείτε απλά να κόψετε τις ρίζες από τη γλάστρα, αρκεί η ποσότητα που κόβετε σε κάθε περιοχή να είναι περίπου ίση. Αν και αφαιρείτε το φυτό από τη γλάστρα και αντικαθιστώντας το χώμα, θα πρέπει να αυξήσετε το μέγεθος της γλάστρας μόνο εάν το φυτό είναι συνδεδεμένο με τη ρίζα. Διαφορετικά, μπορείτε να το ξαναφυτέψετε στο ίδιου μεγέθους δοχείο και να περιμένετε να το αναβαθμίσετε μέχρι την άνοιξη. έχετε ήδη κλαδέψει την κορυφή του φυτού, ίσως μπορείτε απλά να κόψετε τις ρίζες από τη γλάστρα, αρκεί η ποσότητα που κόβετε σε κάθε περιοχή να είναι περίπου ίση. Αν και αφαιρείτε το φυτό από τη γλάστρα και αντικαθιστάτε το χώμα, θα πρέπει να αυξήσετε το μέγεθος της γλάστρας μόνο εάν το φυτό είναι δεσμευμένο στη ρίζα. Διαφορετικά, μπορείτε να το ξαναφυτέψετε στο ίδιου μεγέθους δοχείο και να περιμένετε να το αναβαθμίσετε μέχρι την άνοιξη. έχετε ήδη κλαδέψει την κορυφή του φυτού, ίσως μπορείτε απλά να κόψετε τις ρίζες από τη γλάστρα, αρκεί η ποσότητα που κόβετε σε κάθε περιοχή να είναι περίπου ίση. Αν και αφαιρείτε το φυτό από τη γλάστρα και αντικαθιστάτε το χώμα, θα πρέπει να αυξήσετε το μέγεθος της γλάστρας μόνο εάν το φυτό είναι δεσμευμένο στη ρίζα. Διαφορετικά, μπορείτε να το ξαναφυτέψετε στο ίδιου μεγέθους δοχείο και να περιμένετε να το αναβαθμίσετε μέχρι την άνοιξη.

Βρείτε το τέλειο σημείο

 

Βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας χωρίς ρεύματα και να έχει άφθονο ήλιο (κατά προτίμηση ένα μέρος με νότιο προσανατολισμό, ειδικά εάν έχετε φυτά που αγαπούν τον ήλιο). Θα θελήσετε να διασφαλίσετε ότι τα φυτά μπορούν να απολαμβάνουν τη μέγιστη ποσότητα ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Διατηρήστε τα παράθυρά σας καθαρά, ώστε τα φυτά σας να απορροφούν όσο το δυνατόν περισσότερο φως κατά τους χειμερινούς μήνες. Εάν δεν έχετε ένα ηλιόλουστο μέρος για να τοποθετήσετε τα φυτά σας, αγοράστε φώτα φυτών εσωτερικού χώρου για να το αντισταθμίσετε. Ομαδοποιήστε φυτά με παρόμοιες απαιτήσεις σε φως και πότισμα για να διευκολύνετε τη φροντίδα τους. Εάν έχετε κατοικίδια, τοποθετήστε τα φυτά σας σε δυσπρόσιτη περιοχή, όπως σε ένα ράφι. Ορισμένες ποικιλίες είναι ακόμη και δηλητηριώδεις για τα κατοικίδια, οπότε αν έχετε έναν περίεργο σκύλο ή γάτα, φροντίστε να διαβάσετε αυτήν τη λίστα από την ASPCA και να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις εάν κάποιο από τα φυτά σας περιλαμβάνεται σε αυτήν τη λίστα.

Εγκλιματίστε τα φυτά σας

 

Ξεκινήστε να φέρνετε τα φυτά σας σε εσωτερικούς χώρους όταν οι θερμοκρασίες πλησιάζουν περίπου τους 65 βαθμούς Φαρενάιτ τη νύχτα. Ενώ θα μπορούσατε να περιμένετε μέχρι τον πρώτο παγετό, η έναρξη της διαδικασίας νωρίς θα εγγυηθεί την ασφάλεια των φυτών σας σε περίπτωση αιφνιδιαστικού κρυολογήματος. Υπάρχει μια αξιοσημείωτη διαφορά στο φως, την υγρασία και τη θερμοκρασία μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου, οπότε ξεκινήστε φέρνοντας τα φυτά μόνο τη νύχτα για τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις ημέρες. Καθώς τα φέρνετε πίσω έξω το πρωί, αναζητήστε σημάδια στρες όπως μαρασμό ή απώλεια φύλλων. Μετά από περίπου τέσσερις ημέρες, αρχίστε να παρατείνετε το χρόνο που τα φυτά μένουν σε εσωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, την τέταρτη ημέρα, φέρτε τα φυτά μια ώρα νωρίτερα το βράδυ και βγάλτε τα έξω μια ώρα αργότερα το πρωί. Σύντομα, θα είναι μέσα όλη την ώρα. Συνεχίστε να ψάχνετε για σημάδια άγχους. Θυμάμαι, Τα φυτά σας μπορεί να μην χρειάζονται τόσο πολύ νερό κατά τους πιο δροσερούς μήνες, επομένως ποτίστε τα μόνο όταν το χώμα στα δοχεία τους είναι στεγνό. Πότισμα που μπορείτε να παραλάβετε από το τοπικό κατάστημα κήπου ή να φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι σόδας ή κρασιού με κωνικό λαιμό, μειώστε τον κόπο σας ποτίζοντας το φυτό για εσάς όταν το χρειάζεται περισσότερο. Με λίγο χρόνο , φροντίδα και προσοχή, τα φυτά εσωτερικού χώρου σας θα κάνουν με επιτυχία τη μετάβαση από το εξωτερικό στο εσωτερικό και θα συνεχίσουν να ευδοκιμούν όλο το φθινόπωρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.