Το σπορόφυτο φαλακρού κυπαρισσιού

Θα μπορούσε να ήταν πριν από περίπου είκοσι χρόνια που μου ήρθε μια τρελή ιδέα να φυτέψω ένα δέντρο στην ανατολική άκρη του σπιτιού μου. Τίποτα δεν φύτρωνε καλά εκεί, ούτε λουλούδια, ούτε γρασίδι, ούτε καν ένα ζιζάνιο, οπότε αποφάσισα ότι χρειαζόμουν ένα δέντρο.

Πήγα σε ένα μικρό τοπικό αγρόκτημα δέντρων και ρώτησα αν μπορούσα να ψάξω γύρω μου για το τέλειο δέντρο για το άγονο άκρο του σπιτιού μου. Ο πολύ ωραίος ιδιοκτήτης μου έδωσε το τρέξιμο του χώρου και πέρασα αρκετές ώρες κοιτάζοντας τι είχε να προσφέρει. Τα ανθισμένα δέντρα ήταν ψηλά στη λίστα μου, αλλά ήξερα ότι δεν είχαν καμία ευκαιρία αν ακόμη και τα ζιζάνια δεν αναπτυχθούν σε αυτήν την περιοχή. Τελικά, πλησίαζε η ώρα του κλεισίματος και ο ιδιοκτήτης περιπλανήθηκε στο δρόμο μου.

Του είπα ότι δυσκολευόμουν να πάρω μια απόφαση, και ούτως ή άλλως με ήξερε αρκετά καλά, οπότε αυτό δεν ήταν περίεργο για αυτόν. Αλλά με άκουσε ενώ του εξήγησα ότι ήθελα ένα δέντρο να φυτρώσει σε ένα σημείο όπου δεν θα φύτρωνε τίποτα άλλο. Και ήθελα να είναι ένα ιδιαίτερο δέντρο, κάτι λίγο διαφορετικό, αφού είχα ήδη σφεντάμια, βελανιδιές και καραβομπολιές, για να μην αναφέρω τη στάχτη, τη σημύδα του ποταμού, την βροχή, το μπουμπούκι, το καπνόδεντρο, τα ιαπωνικά σφενδάμια και τη μανόλια. όλα σε λιγότερο από ένα στρέμμα γης.

Στάθηκε ήσυχος σαν να σκεφτόταν, και γύρισα να φύγω, νομίζοντας ότι δεν υπήρχε απάντηση για το άγονο σημείο όπου δεν θα φύτρωνε τίποτα. Αλλά ξαφνικά είπε: «Φαλακρό κυπαρίσσι, χρειάζεσαι ένα φαλακρό κυπαρίσσι».

«Κυπαρίσσια», ρώτησα, «δεν φυτρώνουν τα κυπαρίσσια κοντά στο νερό, δεν μένω πουθενά κοντά στο νερό; Και τι στο καλό είναι ένα φαλακρό κυπαρίσσι;»

«Λοιπόν, φυσικά και το κάνουν», είπε, «αλλά έχετε ένα φυσικό ελατήριο στο λόφο πίσω από το σπίτι σας, και υποψιάζομαι ότι ρέει υπόγεια ακριβώς δίπλα στο ανατολικό άκρο. Ίσως είναι ο λόγος που έχετε πρόβλημα με τα πράγματα που αναπτύσσονται εκεί. Είναι λίγο βαλτό στις αρχές της άνοιξης;»

Λοιπόν, τώρα που το σκέφτηκα, ήταν βαλτό στις αρχές της άνοιξης και συχνά το φθινόπωρο και το χειμώνα, οπότε συμφώνησα μαζί του ότι ήταν. Συνέχισε λέγοντάς μου ότι η περιουσία μου κάποτε στις πρώτες μέρες της πόλης μου ήταν ολόκληρη γεωργική γη και η φυσική πηγή πηγής ήταν ακριβώς στο πίσω άκρο της γραμμής ιδιοκτησίας μου, ακριβώς στην ανηφόρα από το άγονο σημείο μου. Μου εξήγησε επίσης τι ήταν το φαλακρό κυπαρίσσι.

Κοίταξα λοιπόν γύρω από τα πολλά δέντρα του και με έδειξε προς την κατεύθυνση του φαλακρού κυπαρισσιού. Πρέπει να ξέρετε μέχρι τώρα ότι έχω μια απαλή καρδιά για τα δέντρα και τα ζώα, έτσι γονάτισα στο χώμα για να κοιτάξω ένα μικρό στραβό ραβδί που είχε δει καλύτερες μέρες.

«Ωχ, όχι», είπε, «αυτός φαίνεται να έχει ποδοπατηθεί, τι θα λέγατε για αυτό», και έδειξε ένα μεγαλύτερο πιο στιβαρό δενδρύλλιο λίγα μέτρα πιο πέρα.

«Ω, αλλά μου αρέσει αυτός ο μικρός», είπα, «Μοιάζει σαν να χρειάζεται ένα σπίτι».

«Δεν θα μεγαλώσει», είπε ο δεντρός μου, «αλλά μπορείτε να το δοκιμάσετε αν θέλετε και μπορείτε να το έχετε για πενήντα σεντς».

«Πουλήθηκε», είπα και έφυγα με το στραβό μου ξυλαράκι που είχε ύψος σχεδόν 12 ίντσες.

Σήμερα το μικροσκοπικό στραβό ραβδί μου έχει ύψος περίπου 25 ή 30 πόδια, έχοντας χάσει περίπου 10 πόδια από την κορυφή του από την καταιγίδα πάγου τον περασμένο χειμώνα. Είναι πολύ πιθανό το ωραιότερο δέντρο που έχει να προσφέρει, και ένα από τα πιο δυνατά δέντρα στην αυλή μου. Ευδοκίμησε απολύτως στο υγρό χώμα στο ανατολικό άκρο του σπιτιού μου.

Το Taxodium distichum είναι ένα αρκετά μεσαίου μεγέθους δέντρο με γκρίζο καφέ έως κόκκινο καφέ φλοιό. Τα φτερωτά φύλλα φέρονται σε φυλλοβόλα κλαδιά που είναι σπειροειδώς διατεταγμένα στο στέλεχος. Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα είδη της οικογένειας Cupressaceae, είναι φυλλοβόλο, χάνοντας τα φύλλα τους τους χειμερινούς μήνες, εξ ου και το όνομα «φαλακρός». Οι κώνοι του σπόρου είναι πράσινοι, ωριμάζουν γκριζοκαφέ. Είναι επίσης φολιδωτά και ο αριθμός των σπόρων ανά κώνο κυμαίνεται από είκοσι έως ίσως σαράντα. Οι σπόροι του φαλακρού κυπαρισσιού είναι οι μεγαλύτεροι της οικογένειας των κυπαρισσιών.

Η εγγενής περιοχή εκτείνεται από τον κόλπο του Ντέλαγουερ νότια στη Φλόριντα και δυτικά μέχρι το Τέξας και τη νοτιοανατολική Οκλαχόμα, στη συνέχεια μέχρι τους ποταμούς Μισισιπή και Οχάιο βόρεια έως το νότιο Ιλινόις και την Ιντιάνα. Αρχαία δάση φαλακρού κυπαρισσιού, με μερικά δέντρα ηλικίας άνω των 1.200 ετών, κάποτε κυριαρχούσαν σε βάλτους στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ

Αν και το φαλακρό κυπαρίσσι αναπτύσσεται καλύτερα σε θερμά κλίματα, το φυσικό βόρειο όριο του είδους δεν οφείλεται σε έλλειψη ανοχής στο κρύο. Πιο βόρεια, η αναγέννηση αποτρέπεται από τη ζημιά από πάγο στα φυτά. Τα μεγαλύτερα δέντρα είναι σε θέση να ανέχονται πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και χαμηλότερη υγρασία. Δεν αναπτύσσεται σε αλατούχα παράκτια νερά.

Οι σπόροι διασκορπίζονται από το νερό, επιπλέουν και κινούνται κατά την πλημμύρα. Μπορούν επίσης να διασκορπιστούν από την άγρια ​​ζωή. Παρακολουθώ τους σκίουρους να τρώνε τους σπόρους από το δέντρο μου, αλλά συχνά τους ρίχνουν λέπια όπως κάνουν, έτσι τα σπορόφυτα μπορούν να εμφανιστούν στο πέρασμά τους κατά την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Αλλά ξέρετε, συνεχίζω να περιμένω να εμφανιστούν τα γόνατα κυπαρισσιού. Είναι οι μικρές χούφτες που ξεπροβάλλουν γύρω από τη βάση του κορμού. Δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά κάθε φορά που έχω μια υγρή άνοιξη ή καλοκαίρι, συνεχίζω να περιμένω να τα δω. Οι περισσότεροι ειδικοί μου λένε ότι έχουν διαμορφωθεί για να λειτουργούν ως στηρίγματα στο έδαφος που βρίσκεται σε μια πλημμυρική πεδιάδα. Δεν είμαι σε πλημμυρισμένη πεδιάδα, οπότε υποθέτω ότι το φαλακρό κυπαρίσσι μου δεν χρειάζεται αυτή τη στήριξη. Ακόμα κι έτσι, συνεχίζω να προσέχω να εμφανιστούν.

Είναι ένα πολύ δημοφιλές καλλωπιστικό δέντρο με το ανοιχτό πουπουλένιο φύλλωμα και το πορτοκαλί καφέ χρώμα του φθινοπώρου. Οι βάλτοι των φαλακρών κυπαρισσιών είναι επίσης μερικά από τα πιο παραγωγικά εκτοσυστήματα του κόσμου. Το ξύλο του έχει από καιρό εκτιμηθεί για την αντοχή του στο νερό, και σε ορισμένα σημεία το αποκαλούν «ξύλο αιώνιο». Το προϊστορικό ξύλο βρίσκεται μερικές φορές σε βάλτους στο Νιου Τζέρσεϊ και σε άλλες περιοχές της Νέας Αγγλίας, αν και είναι πιο συνηθισμένο στα νοτιοανατολικά. Έχει μεγάλη εκτίμηση μεταξύ των καλλιτεχνών για τα ξυλόγλυπτα.

Ονομάστηκε το επίσημο κρατικό δέντρο της Λουιζιάνα το 1963 και κάποιοι το θεωρούν σύμβολο των νότιων ελών.

Νομίζω ότι πήρα μια σοφή απόφαση όταν έφερα μαζί μου αυτό το μικροσκοπικό σπορόφυτο των πενήντα λεπτών. Μεγάλωσε γρήγορα και είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Εξακολουθώ να κάνω μια βόλτα κάθε πρωί και να κοιτάζω γύρω από τη βάση του για να δω αν σχηματίζονται γόνατα. Θα ήθελα να τους δω, αλλά αμφιβάλλω αν θα συμβεί. Ίσως αυτό να είναι καλό, γιατί αν σχηματίζονταν, θα σήμαινε ότι η ανηφόρα της άνοιξης από το σπίτι μου έχει ξεπηδήσει σε διαστάσεις πλημμύρας. Μια πλημμύρα μάλλον δεν θα ήταν καλό.

Αυτό το άρθρο γράφτηκε με κάποια επαλήθευση γεγονότων από τη Wikipedia.

A Gift From Down Under: Swan River Daisy

Brachyscome Iberidifolia

Μια εισαγωγή από τη γη κάτω, η μαργαρίτα του ποταμού Swan (Brachyscome iberidifolia) ενώνει τον ευκάλυπτο ως ένα από τα αγαπημένα μας βοτανικά δώρα από την Αυστραλία.

Αν και αυτή η ανθισμένη ομορφιά διατίθεται με λουλούδια λεβάντας, ροζ ή λευκά, είναι οι ποικιλίες με τα εντυπωσιακά μπλε λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα που τραβούν πραγματικά την προσοχή μας, ειδικά όταν είναι μαζικά σε στιλ εδάφους.

Αν και γενικά ταξινομείται ως ετήσιο, αυτό το ανθεκτικό στην ξηρασία , αρωματικό κόσμημα μπορεί να λειτουργήσει ως ποώδες πολυετές στις Ζώνες 8-10.

Συνδέουμε με προμηθευτές για να σας βοηθήσουμε να βρείτε σχετικά προϊόντα. Εάν αγοράσετε από έναν από τους συνδέσμους μας, ενδέχεται να κερδίσουμε προμήθεια.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι το B. iberidifolia δεν ανθίζει καλά σε πολύ ζεστό καιρό.

Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται για την κάλυψη μεγάλων τμημάτων ενός κρεβατιού κήπου, πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν αυτό το μέλος της οικογένειας Asteraceae σε περιγράμματα και σε δοχεία .

Αναπτύσσεται σε ώριμο ύψος από ένα έως τρία πόδια, με εξάπλωση από ένα έως ενάμισι πόδια.

Το φύλλωμα αυτού του φυτού – του οποίου η επιστημονική ονομασία μερικές φορές γράφεται “Brachycome” χωρίς το “s” – είναι πολύκλαδο και ανοιχτό πράσινο, λεπτά χωρισμένα φύλλα με μακριά και στενά τμήματα.

Τα λουλούδια μιας ίντσας της μαργαρίτας του ποταμού Swan είναι άφθονα σε όλο το φυτό. Θα θελήσετε να σκοτώσετε τα ξοδευμένα λουλούδια για να προωθήσετε τη συνεχή ανθοφορία.

Ας μεγαλώσουμε

Μπορείτε να πολλαπλασιάζετε από σπόρους που ξεκινούν σε εσωτερικούς χώρους έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν από τη μέση ημερομηνία τελευταίας παγετού. Μπορείτε επίσης να σπείρετε απευθείας στον κήπο μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού.

Σε ορισμένους κηπουρούς αρέσει να σπέρνουν διαδοχικά κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες όλο το καλοκαίρι για να ενισχύσουν την περίοδο ανθοφορίας.

Η χαμηλής συντήρησης B. iberidifolia δεν είναι τρομερά επιλεκτική για το χώμα της, ανέχεται την κακή βρωμιά, αλλά ευδοκιμεί σε πλούσιο έδαφος, εφόσον το έδαφος είναι καλά στραγγιζόμενο.

Εάν επιλέξετε να καλλιεργήσετε αυτήν την μπλε ομορφιά σε ένα δοχείο, θα θελήσετε να την ταΐζετε κάθε εβδομάδα με ένα λίπασμα που περιέχει 5 τοις εκατό άζωτο, 10 τοις εκατό φώσφορο και 5 τοις εκατό κάλιο για να βοηθήσει την ανθοφορία.

Μας αρέσει το μείγμα λιπασμάτων 5-10-5 Espoma, που διατίθεται από την Amazon .

Για τα φυτά στο έδαφος, λιπάνετε στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου και στη συνέχεια κάθε μήνα.

Espoma 5-10-5 Λιπάσματα Τροφίμων Κήπου

Περιμένετε από τα πουλιά και τις πεταλούδες να απολαμβάνουν αυτά τα λουλούδια όσο εσείς, και να είστε ευγνώμονες που τα κουνέλια και τα ελάφια είναι πιθανό να αποφύγουν αυτό το φυτό .

Αυτό το φυτό δεν μαστίζεται από παράσιτα σε μεγάλο βαθμό, αλλά θα θέλετε να προσέχετε τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες .

Συμβουλές ανάπτυξης

Φυτέψτε σε ηλιόλουστη τοποθεσία Προσέξτε να μην υπερποτίζετε Λιπάνετε κάθε μήνα με 5-10-5 (NPK)

Από που να αγοράσω

Για μια φωτεινή γροθιά μοβ-μπλε χρώματος, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους σπόρους από τη Seedville, που διατίθενται μέσω του Amazon .

Purple Mix B. iberidifolia Seeds

Αυτό το μείγμα 200 σπόρων θα δώσει μια εκπληκτική συλλογή λουλουδιών σε αποχρώσεις του μωβ, του μπλε, του βιολετί και της λεβάντας.

Εάν η προτιμώμενη παλέτα σας έχει περισσότερο ροζ και κόκκινο χρώμα, μπορεί να σας αρέσει αυτό το μείγμα από το My Seedy Needs, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του Amazon .

Hot Pink Mix Swan River Daisy Seeds

Θα λάβετε 12 σπόρους σε ένα πακέτο και μπορείτε να περιμένετε ότι αυτά τα φυτά θα έχουν ύψος περίπου 20 ίντσες.

Indigo Delight

Είναι πάντα διασκεδαστικό να βρίσκεις έναν πλούσιο ανθιστή που προσφέρει μια έκρηξη χρώματος από το μπλε άκρο του χρωματικού φάσματος και αυτή η απόλαυση από το Νότιο Ημισφαίριο προσφέρει.

Δοκιμάστε το B. iberidifolia ως κάλυμμα εδάφους, φυτό στα όρια ή σε δοχεία. Θα ενθουσιαστείτε από αυτό το ευέλικτο, ελκυστικό και αρωματικό ετήσιο που είναι αναμφισβήτητα μια άξια προσθήκη στο τοπίο σας.

Έχετε καλλιεργήσει μαργαρίτα στον ποταμό Swan; Μοιραστείτε την εμπειρία σας στην παρακάτω ενότητα σχολίων.

Αν ψάχνετε για περισσότερες μπλε ομορφιές, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τη σκάλα του Jacob .

Και αν σας αρέσουν οι μαργαρίτες , δοκιμάστε μερικές από αυτές τις άλλες ποικιλίες αξίζει να ρίξετε μια ματιά:

How to Grow African Daisy (Cape Marigold) How to Grow and Care for Painted Daisy How to Grow Blackfoot Daisy

Wedding Flower Crafts: Beyond the Bouquet

Παντρεύτηκα πέρυσι στα τέλη Απριλίου και ένα από τα πράγματα που ήθελα να κάνω ήταν να φροντίζω μόνος μου τα λουλούδια. Ήταν μια μικρή τελετή, οπότε σκέφτηκα ότι μπορούσα να το χειριστώ και προχώρησα και παρήγγειλα πολλά κουτιά με χύμα λουλούδια από ένα διαδικτυακό κατάστημα λιανικής. Ήταν εξίσου διασκεδαστικό —και άγχος— όσο είχα φανταστεί, και επίσης έμαθα ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε με τα λουλούδια γάμου από μια ανθοδέσμη. Αν και δεν πρόλαβα να δοκιμάσω όλες αυτές τις ιδέες, σίγουρα θα τους είχα δώσει μια ευκαιρία αν είχα περισσότερο χρόνο.

Προμήθειες

Οι χειροτεχνίες λουλουδιών απαιτούν συγκεκριμένες προμήθειες που μπορεί να μην έχετε στο σπίτι. Για πολλές χειροτεχνίες, ειδικά εκείνες που περιλαμβάνουν κομμένα λουλούδια, θα χρειαστείτε φλοράλ ταινία, σύρμα και ένα κοφτερό ψαλίδι ή ψαλίδι.

Θα θελήσετε επίσης ένα βάζο ή έναν κουβά για να κρατήσετε τα λουλούδια σας και αν σκοπεύετε να στεγνώσετε ή να πιέσετε τα λουλούδια σας, ένα σκούρο ντουλάπι για να τα κρεμάσετε ή χαρτί κεριού και βαριά βιβλία για να τα πιέσετε. Ορισμένες χειροτεχνίες μπορεί επίσης να απαιτούν κόλλα και άλλες κόλλες.

Κεντρικά κομμάτια

Μετά τη νυφική ​​ανθοδέσμη, τα κεντρικά κομμάτια είναι οι πιο ακριβές συνθέσεις λουλουδιών που αγοράζουν τα ζευγάρια για την εκδήλωσή τους. Επιλέγοντας να κάνετε τα δικά σας κεντρικά κομμάτια εξοικονομείτε χρήματα, αλλά σας επιτρέπει επίσης λίγη περισσότερη δημιουργικότητα. Τα φρέσκα ή αποξηραμένα λουλούδια δεν χρειάζεται να περιορίζονται σε ένα τυπικό μπουκέτο σε ένα βάζο. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε άλλα φυσικά στοιχεία, όπως παρασυρόμενο ξύλο, κουκούτσια ή φρούτα, και οι συνθέσεις σας μπορούν να ξεπεράσουν το παραδοσιακό.

Διακοσμήσεις καμάρας

Η διακόσμηση της καμάρας με λουλούδια προσθέτει χρώμα στην εκδήλωσή σας και η επιλογή να το κάνετε μόνοι σας μπορεί να είναι μια οικεία και δημιουργική προσπάθεια. Ανάλογα με τα θέματα και τους χώρους του γάμου σας, στεφάνια λουλουδιών, γιρλάντες και ρυθμίσεις είναι όλες οι πιθανότητες.

Οι γιρλάντες λουλουδιών από αποξηραμένα ή ζωντανά λουλούδια είναι θεαματικές αλλά χρονοβόρες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε άφθονη ταινία ανθοπωλείου και σύρμα στο χέρι και μην φοβάστε να προσθέσετε τούλι και άλλα διακοσμητικά για έξτρα αίσθηση.

Στέμμα από λουλούδια

Οι κορώνες λουλουδιών είναι μια εξαιρετική χειροτεχνία για παιδιά και ζευγάρια και μπορούν να σχεδιαστούν ή να κατασκευαστούν από άνθη που έχουν απομείνει. Μπορούν να είναι τόσο λεπτομερή ή τόσο απλά όσο θέλετε να τα φτιάξετε, και τίποτα δεν είναι τόσο αξιολάτρευτο όσο ένα κορίτσι λουλουδιών με κορώνα λουλουδιών. Τα άνθη που έχουν απομείνει μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως κομμάτια μαλλιών για τη νύφη και τις παράνυμφους.

Στεφάνι

Τα στέφανα γάμου με λουλούδια είναι μια τέχνη που πρέπει να κάνετε αν έχετε πολλά χέρια βοηθείας και άφθονο χρόνο. Τα στεφάνια, τα οποία μπορούν επίσης να ενσωματωθούν σε κεντρικά κομμάτια, στην καμάρα και στις πόρτες του χώρου, συνήθως απαιτούν πρόσθετες προμήθειες. Θα χρειαστείτε λουλούδια, σύρμα, κόλλα και ένα πλαίσιο. Τα κουφώματα μπορεί να είναι συρμάτινα, ξύλινα ή φελιζόλ και όλα παράγουν εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ρυθμίσεις μέρους

Οι ευκαιρίες να δουλέψετε λουλούδια στις ρυθμίσεις του χώρου σας είναι σχεδόν απεριόριστες. Από τις θήκες για χαρτοπετσέτες κομμένων λουλουδιών μέχρι τα πατάτα λουλουδιών, οι μόνοι περιορισμοί είναι ο προϋπολογισμός και η φαντασία. Για μια κλασική εμφάνιση, δοκιμάστε να προσθέσετε αποξηραμένα, πιεσμένα λουλούδια σε κάρτες ονομάτων και αριθμούς τραπεζιών ή δημιουργήστε θήκες για χαρτοπετσέτες από απλές ξύλινες θήκες και αποξηραμένα λουλούδια. Οι καλεσμένοι σας μπορούν να τα πάρουν στο σπίτι ή μπορείτε να τα κρατήσετε για μελλοντική χρήση.

Οι ζωντανές θήκες χαρτοπετσετών προσθέτουν πιτσιλιές χρώματος και μπορούν να κατασκευαστούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Η ταινία και το σύρμα των ανθοπωλείων μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε όμορφα στριφτά στελέχη που περιβάλλουν τις χαρτοπετσέτες και τα ασημικά ή μπορείτε να τα επεξεργαστείτε σε ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα υπάρχον δαχτυλίδι.

Ένας απλός τρόπος για να φτιάξετε ένα πατάκι λουλουδιών είναι να τακτοποιήσετε τα πατημένα λουλούδια σας ανάμεσα σε δύο καθαρές στεγνές σβηστές σανίδες και να κολλήσετε τα λουλούδια στις σανίδες και τις σανίδες μεταξύ τους. Αυτό δημιουργεί ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ειδικά αν είναι κηπουροί. Λάβετε υπόψη ότι αυτό το σκάφος απαιτεί προγραμματισμό εκ των προτέρων και το πάτημα των λουλουδιών μπορεί να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες.

Λάμπα λουλουδιών

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να ενσωματώσετε λουλούδια στον φωτισμό σας, μια απλή χειροτεχνία με βάζο θα σας δώσει μια λουλουδάτη πινελιά που δεν θα ξεχάσουν οι καλεσμένοι σας. Για αυτή τη χειροτεχνία, θα χρειαστείτε τα ίδια τα βάζα, μεγάλα αιωρούμενα φυτίλια και φυτικό λάδι εκτός από τα λουλούδια.

Συναρμολογήστε τα υλικά σας και προσθέστε τα λουλούδια και άλλα διακοσμητικά στα βάζα. Στη συνέχεια, γεμίστε τα με τα διακοσμητικά μέσα με νερό, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή. Μόλις το κάνετε αυτό, προσθέστε φυτικό λάδι στην κορυφή μέχρι να σχηματιστεί ένα στρώμα πάχους 1/4 ίντσας.

Τέλος, προσθέστε το φυτίλι, ανάψτε και απολαύστε! Τα λουλούδια συνήθως διαρκούν περίπου μια εβδομάδα στο νερό, οπότε αυτό μπορεί να γίνει λίγες μέρες πριν από το γάμο. Και το καλύτερο είναι ότι αν χυθούν, το νερό στα βάζα θα σβήσει τις φλόγες, δίνοντάς σας ενσωματωμένη πυροπροστασία.

Αυτές είναι μόνο μερικές δυνατότητες για χειροτεχνίες γάμου με λουλούδια. Μοιραστείτε τις αγαπημένες σας ιδέες στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.