Πώς να κλαδέψετε το υπερικό. Ο καλύτερος εύκολος οδηγός

Έχετε δύο σκέψεις για να μάθετε πώς να κλαδεύετε το υπερικό. Η ίδια η διαδικασία είναι σχετικά απλή, παρόμοια με το πώς θα διατηρούνταν άλλα φυτά όπως η λομπέλια. Να θυμάστε ότι ορισμένα φυτά απαιτούν κλάδεμα ως μέρος της πρακτικής συντήρησής τους για να διατηρηθούν υγιή.

Επιπλέον, φυτά όπως το υπερικό ανθίζουν από την άνοιξη μέχρι το καλοκαίρι, αλλά το κλάδεμα είναι απαραίτητο για να ανθίσουν καλά. Όχι μόνο το κλάδεμα θα ωφελήσει τα λουλούδια και τη γενική υγεία του φυτού σας, αλλά αυτή η πρακτική θα πρέπει να τα κρατά υπό έλεγχο και να διατηρεί έναν περιποιημένο κήπο. Οι θάμνοι είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο, αλλά μόνο εάν διατηρείτε το σχήμα τους τακτικά.

Πλήρης οδηγός για το πώς να κλαδέψετε το υπερικό

Συγχρονισμός

Αρχή της άνοιξης

Όπως και με άλλα φυτά, η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε το υπερικό είναι στις αρχές της άνοιξης καθώς πρόκειται να ξεκινήσει νέα ανάπτυξη. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτά τα φυτά παράγουν λουλούδια το καλοκαίρι, επομένως είναι καλύτερο να αποφύγετε το κλάδεμα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, διαφορετικά δεν θα έχετε λουλούδια για την εποχή. Τα λουλούδια θα ανθίσουν καθώς το φυτό μεγαλώνει την άνοιξη, και αυτή είναι η ιδανική εποχή για να κόψετε το φυτό.

Μέσα καλοκαιριού

Εκτός από τις αρχές της άνοιξης, υπάρχουν άλλες ώρες για το κλάδεμα του υπερικό; Το κλάδεμα στις αρχές της άνοιξης θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του φυτού και στην ανάκαμψη. Μπορείτε να κόψετε κάθε άνοιξη για συντήρηση, αλλά ορισμένοι κηπουροί κλαδεύουν ακόμη και τα μισά από τα νέα στελέχη στα μέσα του καλοκαιριού για να δημιουργήσουν πληρέστερη ανάπτυξη.

Μια άλλη σημασία αυτού του χρονισμού είναι ότι θα διατηρήσει το υπερικό σας υγιές και ανθισμένο. Εάν έχετε πολλούς θάμνους, θα πρέπει επίσης να αραιώσετε μερικούς για να εξασφαλίσετε έναν κατάλληλο χώρο για κάθε φυτό.

Μπορείτε να κόψετε παλιούς και μη παραγωγικούς μίσχους, που διακρίνονται από τους άλλους για το περίεργο σχήμα και το υψηλό ύψος.

Τρία χρόνια

Τέλος, μια χρήσιμη συμβουλή που πρέπει να θυμάστε είναι να προγραμματίσετε μια τριετή περίοδο κλαδέματος. Ξεκινήστε με το κλάδεμα του ενός τρίτου της ανάπτυξης τον πρώτο χρόνο, τα μισά από τα παλιά στελέχη το δεύτερο και κλαδέψτε τα υπόλοιπα αρχικά κλαδιά τον τρίτο χρόνο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό εκτός από το κόψιμο για να διατηρήσετε το σχήμα και το ύψος των θάμνων σας.

Μέθοδος

Πριν από οτιδήποτε άλλο, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το υπερικό ή το υπερικό είναι μια ποικιλόμορφη ομάδα ειδών. Επομένως, όταν κλαδεύετε φυτά, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη τα καλύμματα εδάφους, τους θάμνους ή τους διασκορπιστές. Διαφορετικά, η ίδια η τεχνική δεν διαφέρει από το κλάδεμα άλλων φυτών που τα απαιτούν.

Προετοιμασία του οργάνου

Για παράδειγμα, θέλετε να χρησιμοποιήσετε αιχμηρά, αποστειρωμένα εργαλεία για να δημιουργήσετε μια καθαρή κοπή. Αυτό διατηρεί την εμφάνιση του θάμνου αλλά επίσης δεν θέτει τα φυτά σε κίνδυνο μόλυνσης. Θυμηθείτε να αποστειρώσετε τα ψαλίδια σας με χλωρίνη και νερό και να τα ακονίσετε εκ των προτέρων, καθώς το κλάδεμα δίνει την ευκαιρία στα παθογόνα να επιτεθούν στα φυτά σας.

Για αναζωογόνηση

Το ίδιο το κλάδεμα περιλαμβάνει την επιλογή όλων των κατεστραμμένων και νεκρών κλαδιών. Μπορείτε επίσης να διατηρήσετε τους θάμνους σας τακτοποιημένους και να τους αποτρέψετε από την υπερβολική ανάπτυξη της περιοχής κλαδεύοντας διασταυρωμένα κλαδιά. Αυτό θα αραιώσει το φυτό και μπορείτε επίσης να μειώσετε τις άκρες των κλαδιών για να το βοηθήσετε να αναζωογονηθεί για την επόμενη σεζόν.

Για ανθοφορία

Οι κηπουροί συχνά κλαδεύουν στο ένα τρίτο του συνολικού ύψους ενός θάμνου του St. John’s wort για να προωθήσουν την ανάπτυξη κλαδιών και την ανθοφορία από κομμένα άκρα. Προσπαθήστε να κόψετε σε γωνία περίπου 6 ιντσών από το έδαφος. Αλλά διαφορετικά, ένα τέταρτο της ίντσας πάνω από το μπουμπούκι προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε νέα ανάπτυξη είναι επίσης βέλτιστη.

Μπορείτε να το κάνετε γύρω στα μέσα ή στα τέλη Μαρτίου, ειδικά για τα φυτά σας που φαίνεται να έχουν πρόβλημα στην ανθοφορία.

Πώς να καλλιεργήσετε το υπερικό

Τώρα που γνωρίζετε τον σωστό τρόπο συντήρησης αυτών των θάμνων, θα πρέπει επίσης να μελετήσετε πώς να τους φροντίζετε σωστά. Η ίδια η διαδικασία είναι απλή, θα επιλέξετε μια περιοχή με ηλιοφάνεια και καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα που θέλετε να αποφύγετε είναι ένα υπερβολικά υγρό περιβάλλον.

Το πότισμα και το τάισμα του υπερικό είναι τόσο απλό όσο η διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και η χρήση κομπόστ κάθε χρόνο. Μόλις εγκατασταθεί, το φυτό μπορεί να επιβιώσει στην ξηρασία και ακόμη και σε φτωχά εδάφη. Και αν θέλετε να αποτρέψετε το σχηματισμό σπόρων, πρέπει να σβήσετε τα άνθη του φυτού όταν μαραθούν.

Όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό, μπορείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους ή να τους σπείρετε απευθείας στο έδαφος. Αλλά σε αντίθεση με άλλα φυτά, πρέπει απλώς να πιέσετε τους σπόρους στην επιφάνεια αντί να τους καλύψετε με χώμα. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να πάρετε μοσχεύματα μίσχων μήκους περίπου 4 ιντσών από ένα υπάρχον υγιές μητρικό φυτό μέχρι να ριζώσετε το υπερικό.

συμπέρασμα

Το κλάδεμα θάμνων είναι μια απλή πρακτική που θα αναζωογονήσει τα φυτά σας και θα προωθήσει την ανθοφορία. Μαθαίνοντας πώς να κλαδεύετε σωστά το υπερικό θα εξασφαλίσετε έναν τακτοποιημένο κήπο και υπέροχες ανθοφορίες κάθε εποχή. Απλά πρέπει να λάβετε υπόψη τον σωστό χρόνο και τη σωστή μέθοδο και δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα με τη συντήρηση αυτού του θάμνου.

Γενικά, νωρίς την άνοιξη ή τα μέσα του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να κλαδέψετε το υπερικό. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα κατεστραμμένα στελέχη ή να χρησιμοποιήσετε αυτές τις περιόδους για να κόψετε τις άκρες και να ενθαρρύνετε περισσότερα λουλούδια. Η ίδια η τεχνική του κλαδέματος είναι απλή, κατά την οποία οι άκρες των κλαδιών μειώνονται και κλαδεύονται στο ένα τρίτο του συνολικού ύψους του φυτού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.