Πότε να μεταμοσχεύσετε Calla Lilies και συμβουλές για επιτυχία

Εάν δεν είστε σίγουροι πότε να μεταμοσχεύσετε κρίνα, η καλύτερη εποχή για μεταφύτευση είναι την άνοιξη, αφού περάσει ο παγετός. Θα πάρετε μια ιδέα για το πότε να περιμένετε την πιο πρόσφατη ημερομηνία παγετού μαθαίνοντας τη ζώνη ανθεκτικότητας της πολιτείας σας. Ωστόσο, ο καιρός μπορεί να είναι απρόβλεπτος, επομένως χρησιμοποιήστε την ημερομηνία ως οδηγό, αλλά παραμείνετε επιμελείς.

Τα κρίνα Calla είναι τα καλύτερα για τις ζώνες ανάπτυξης με αξιολόγηση USDA από 8 έως 10 και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για την προσαρμογή του αναπτυξιακού τους περιβάλλοντος. Να θυμάστε ότι η επιτυχία των μεταμοσχεύσεών σας περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι τα φυτά είναι αρκετά ζωηρά για να μετακινηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που πολλοί κηπουροί ξεκινούν τα κρίνα και άλλα φυτά τους στο τούνελ πριν από τη μεταφύτευση για να βεβαιωθούν ότι είναι αρκετά ισχυρά ώστε να ανέχονται τις εξωτερικές συνθήκες.

Ενώ τα κρίνα της κάλλας δεν είναι τεχνικά λουλούδι, τα λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν το κεφάλι. Αυτό τα καθιστά ένα άξιο φυτό για να καλλιεργηθεί για προσωπική ή εμπορική ικανοποίηση. Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να μάθετε βασικές πρακτικές διαχείρισης, ειδικά πότε και πώς να τις μεταμοσχεύσετε.

Πώς να μάθετε πότε πρέπει να μεταμοσχεύσετε κρίνα και συμβουλές για μεταφύτευση

Όπως προαναφέρθηκε, η καλύτερη στιγμή για να μεταμοσχεύσετε τα κρίνα σας είναι αφού περάσει ο κίνδυνος παγετού. Αυτό είναι συνήθως την άνοιξη όταν το έδαφος αρχίζει να ζεσταίνεται. Ένα άλλο σημάδι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε τη μεταφύτευση φυτών είναι τα μέσα του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου όταν το φύλλωμα έχει πεθάνει.

Οι περισσότερες ποικιλίες κρίνων είναι ευαίσθητες στον παγετό, οπότε φροντίστε να αυξήσετε τα ριζώματα πριν από τον παγετό μέχρι να περάσει. Ωστόσο, είναι εντυπωσιακό να γνωρίζουμε ότι τα ριζώματα της κάλλας δεν είναι τόσο επιρρεπή στη σήψη των ριζών υπό συνθήκες όπου άλλα ριζώματα θα δυσκολευτούν. Για να εξασφαλίσετε την επιτυχία της μεταμόσχευσης, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το apolytunnel για να ξεκινήσετε φυτά.

Παρασκευή

Το University of Minnesota Extension συνιστά τη χρήση apolytunnel για να ξεκινήσετε τα calla lilies σας. Αυτό συμβαίνει επειδή θα είναι πιο βολικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την υγεία των φυτών. Εάν ζείτε σε μια περιοχή όπου το έδαφος του εξωτερικού κήπου χρειάζεται χρόνο για να ζεσταθεί, το πολυτούνελ είναι επίσης μια εξαιρετική λύση.

Ποιο είναι το καλύτερο έδαφος για την παρασκευή κρίνων; Εμπλουτίστε και διατηρήστε την υγρασία του εδάφους προσθέτοντας πρώτα κομπόστ και διαλύοντάς το. Τα ριζώματα μπορεί να έχουν βάθος 4 ίντσες στη γλάστρα και επομένως χρησιμοποιήστε το βάθος της γλάστρας για το μέγεθος της τρύπας στη μεταμόσχευση.

Θυμηθείτε να διαθέσετε 12 ίντσες απόσταση μεταξύ των φυτών.

Φυτό

Όταν φυτεύετε κρίνα, μην ξεχάσετε να δώσετε προτεραιότητα στην υγρασία και ότι πρέπει να τα φυτέψετε γρήγορα για να μην στεγνώσουν οι ρίζες. Εάν δεν έχετε υπαίθριο κήπο, μπορείτε επίσης να μεταφυτεύσετε κρίνα από πολυτούνελ μέσα στο σπίτι σας. Απλώς θυμηθείτε να τα ποτίζετε γενναιόδωρα και αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μια γλάστρα που είναι πολύ μικρή για αυτά.

Μετά τη μεταφύτευση των κρίνων, λιπάνετε το φυτό με υγρό λίπασμα μέχρι να αισθανθεί υγρό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σάπια φύλλα για να διατηρήσετε την υγρασία και να αποτρέψετε την ανάπτυξη ζιζανίων. Συνολικά, η μεταφύτευση κρίνων κάλλας είναι απλή και το μόνο μέρος που θέλετε να είστε πολύ προσεκτικοί είναι όταν σηκώνετε το ρίζωμά τους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν καλλιεργήσετε το Calla Lilies

Η χρήση του apolytunnel θα κάνει την καλλιέργεια κρίνων κάλλας εξαιρετικά εύκολη, ειδικά αν δεν βρίσκεστε στη ζώνη ανάπτυξής τους. Μπορείτε επίσης να τα θεωρήσετε ετήσια εάν βρίσκεστε σε ψυχρότερη περιοχή, καθώς οι συνθήκες παγετού μπορεί να τα κάνουν να αδρανούν. Δεδομένου ότι μπορείτε να διαιρείτε τα ριζώματά τους κάθε λίγα χρόνια, μπορείτε να δείτε τα κρίνα ως ένα από τα πιο παραγωγικά φυτά που καλλιεργούνται.

Τα κρίνα κάλλας είναι εγγενή στα επιχειρήματα, επομένως είναι τα καλύτερα για όσους ζουν σε θερμότερα κλίματα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τα αφήσετε να λάβουν άμεσο φως καθώς τα πέταλα μπορεί να καταστραφούν. Και όπως διαβάζετε σε αυτόν τον οδηγό, το καλύτερο έδαφος για τα κρίνα είναι υγρό, γόνιμο και καλά στραγγιζόμενο.

Το γεγονός ότι τα κρίνα της κάλλας είναι ανθεκτικά στη ζέστη και την υγρασία τα κάνει να ανθίζουν καλά κατά τα υγρά καλοκαίρια. Το μόνο πιθανό μειονέκτημα που πρέπει να αποφευχθεί είναι να σκάβουν τα ριζώματα τους για να ξεχειμωνιάσουν μόλις έρθει το φθινόπωρο και παγώσει. Εάν θέλετε να έχετε μια εξαιρετική περίοδο ανθοφορίας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα ελεγχόμενης απελευθέρωσης και να αφαιρέσετε τις εξαντλημένες ανθοφορίες μόλις επιβραδύνουν το φθινόπωρο.

Φροντίστε τα κρίνα το χειμώνα

Η καλύτερη εποχή για να ξεθάψετε τα ριζώματα είναι μετά τους πρώτους φθινοπωρινούς παγετούς. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε τύρφη αφού έχουν στεγνώσει τελείως. Επιλέξτε ένα στεγνό, σκοτεινό και δροσερό μέρος για αυτά μέχρι την άνοιξη.

Ωστόσο, μπορείτε να διατηρήσετε τη δυναμική του κήπου σας ξεκινώντας τα κρίνα στο πολυτούνελ στα τέλη του χειμώνα για μεταφύτευση την άνοιξη σε εξωτερικούς χώρους.

συμπέρασμα

Όπως όλα τα φυτά, η σωστή μεταφύτευση κάλας είναι κρίσιμη και μάλλον τρομακτική. Ξεκινήστε γνωρίζοντας πότε πρέπει να μεταφυτεύσετε τα κρίνα, που είναι την άνοιξη αφού έχει περάσει ο κίνδυνος παγετού. Είναι επίσης δυνατή η μεταφύτευση στα μέσα του καλοκαιριού μέχρι αργά το φθινόπωρο όταν παρατηρήσετε ότι το φύλλωμα έχει πεθάνει.

Μόλις καταλάβετε τον σωστό χρόνο, το επόμενο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι να ξεθάψετε το ρίζωμα. Να είστε ευγενικοί σε όλη τη διαδικασία και θα πρέπει να αισθάνεστε πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας μεταμόσχευσης. Θυμηθείτε ότι τα κρίνα είναι τροπικά, επομένως όσοι βρίσκονται σε ψυχρότερες περιοχές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα τούνελ για να ταιριάζουν στις ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης των φυτών σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.